Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Jaro přináší nejen probouzející se život do přírody, ale i do kuchyně restaurace The Artisan v pražském hotelu Marriott. Pro letošní Velikonoce připravil šéfkuchař David Rejhon speciální menu, které spojuje tradici s moderní gastronomií.

Hosté si mohou vychutnat pečlivě sestavené menu, kde se snoubí nejlepší sezónní suroviny, lokální produkty, inovativní techniky a autentičnost. Všechny suroviny, které The Artisan využívá, pocházejí výhradně z okruhu 200 km od hotelu, což zaručuje čerstvost a kvalitu. Restaurace zároveň podporuje lokální farmáře a producenty.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Jarní předkrmy plné svěžesti

Na úvod si mohou hosté dopřát králičí rillet s čipsy z mazance, který přináší jedinečné spojení jemného masa a lehce sladké chuti tradičního velikonočního pečiva. Dalším lákadlem je kopřivový salát s medvědím česnekem, který vyniká svou svěží chutí a dodává jarní energii díky bohatému obsahu vitamínů a minerálů. Kopřivy jsou od nepaměti součástí české kuchyně a jejich využití v moderní gastronomii je důkazem, že tradiční suroviny mají stále své místo na talíři.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Hlavní chody inspirované tradicí

Velikonoční nabídka zahrnuje tři hlavní chody, které reflektují bohatou gastronomickou historii jarních svátků. Jehněčí kolínko s bramborovou kaší připomíná tradiční velikonoční zvyk – jehněčí maso je symbolem obnovy a čistoty a na svátečním stole nesmělo chybět. Milovníky české kuchyně potěší králík na slanině s kopřivovou nádivkou, která spojuje chutě uzené slaniny s jarními bylinkami, přičemž kopřivová nádivka je jedním z typických velikonočních pokrmů. Pro milovníky ryb je připraven candát se smetanovým špenátem a kukuřičnou polentou, který v sobě spojuje delikátní chuť sladkovodní ryby s bohatou strukturou smetanového špenátu.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Vegetariánské speciality

Marriott Hotel Prague se pyšní prestižním mezinárodním oceněním Green Key, které je udělováno hotelům a restauracím za odpovědný přístup k životnímu prostředí. Tento závazek k udržitelnosti se odráží i v nabídce hotelové restaurace, kde přes 30 % menu tvoří vegetariánské a veganské pokrmy, a proto v menu nechybí ani velikonoční bezmasé varianty. Jako předkrm si hosté mohou vychutnat vejce s bylinkovou omáčkou a crumble z kváskového chleba, které kombinuje krémovou texturu se svěžími bylinkami a jemnou kyselostí kvásku. Hlavním vegetariánským chodem je rizoto s medvědím česnekem, které spojuje klasickou italskou techniku přípravy s lokálními českými surovinami.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Velikonoční brunch v The Artisan

Velikonoční svátky oslaví restaurace The Artisan nejen speciálním menu, ale také exkluzivním velikonočním brunchem, který se bude podávat 20. a 21. dubna 2025. Hosté se mohou těšit na bohatý bufet plný velikonočních specialit, včetně čerstvých salátů, výběru sýrů z lokálních farem, tatarákové stanice a hlavních chodů inspirovaných tradiční českou kuchyní. Chybět nebudou ani pokrmy z grilu Josper, vybraná masa na carving stanici nebo dětský koutek s oblíbenými pochoutkami pro nejmenší.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Velikonoční dezerty: sladká tečka na závěr

K Velikonocům neodmyslitelně patří sladké dobroty a restaurace The Artisan připravila speciální nabídku jarních dezertů. Hosté si mohou pochutnat na grilovaném mazanci s vanilkovou zmrzlinou a mandlovými chipsy, mechovém dortu s jablkem a zázvorem, mrkvovém dortu s bílkovou pěnou a ořechovou zmrzlinou či výběru domácích zmrzlin a ovocném salátu.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Tradiční recepty v moderním pojetí

„Chtěli jsme propojit typické velikonoční suroviny s naším charakteristickým stylem vaření. Pracujeme s lokálními ingrediencemi, využíváme inovativní techniky a dbáme na maximální využití všech surovin, abychom minimalizovali plýtvání. Jehněčí, králík, kopřivy nebo medvědí česnek jsou pevnou součástí české kuchyně a my jejich tradici s respektem posouváme dál. Naše velikonoční menu je oslavou sezónnosti, přírody a poctivého řemesla,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Velikonoční menu bude dostupné v restauraci á la carte od 14. do 19. dubna, velikonoční brunch se bude podávat 20. a 21. dubna 2025.

Velikonoční menu v restauraci The Artisan: Tradiční chutě s moderním nádechem

Zdroj foto: THE ARTISAN, HOTEL MARRIOTT

Související příspěvky